Μενού Κλείσιμο

Slide
PlayPlay

Slide
Σχετικά

Η αποστολή μας στη Soundpear είναι να μετασχηματίζουμε καθημερινές εμπειρίες, όπως η απόλαυση ενός ποτηριού κρασί ή το άναμα ενός αρωματικού κεριού, μέσω της μουσικής επένδυσης που δημιουργούμε.

Για το σκοπό αυτό σχεδιάζουμε κατά παραγγελία μουσική που να ταιριάζει με το αισθητηριακό προφίλ του εκάστοτε προϊόντος εφαρμόζοντας τις αρχές της πολυαισθητηριακής αντίληψης. Μέσω ψυχοακουστικής έρευνας εντοπίζουμε αντιστοιχίσεις ήχων με αρώματα και γεύσεις εμπλουτίζοντας συνεχώς την ηχητική μας παλέτα με μοναδικά ηχοχρώματα. Στη συνέχεια επιλεγουμε τους κατάλληλους ηχητικούς συνδυασμούς μέσα από την παλέτα μας προκειμένου να συνθέσουμε πρωτότυπα soundtracks που να αντανακλούν γευστικές και αρωματικές ποιότητες. Η σχολαστική αυτή διαδικασία δεν περιλαμβάνει τεχνητή νοημοσύνη στο παραμικρό!

Slide
Multisensory Playground

Εξερευνήστε τις γευστικές / οσφρητικές αντιστοιχίσεις με ήχους συμμετέχοντας στα κουίζ μας.

ARCHIVE
Wine Soundtracks

Εδώ μπορείτε να ακούσετε τη συλλογή των wine soundtracks μας.
Χρησιμοποιήστε το κουμπί της λίστας πάνω δεξιά αν θέλετε να επιλέξετε συγκεκριμένο κομμάτι.

Slide
Η Ομάδα
Αστέρης Ζαχαράκης

O Αστέρης είναι ερευνητής και διδάσκων επί συμβάσει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την αντίληψη του μουσικού ηχοχρώματος και της μουσικής γενικότερα, καθώς και τη μελέτη της μουσικής δημιουργικότητας. Είναι επίσης ερασιτέχνης οινοποιός, γεγονός που τον κινητοποίησε να στρέψει τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα προς την αισθητηριακή επιστήμη και την πολυαισθητηριακή αντίληψη. Η Soundpear αποτελεί ένα εγχείρημα να μεταφέρει την έρευνά του εκτός εργαστηρίου με σκοπό να προάγει την ευεξία του ευρύτερου κοινού.

Βασίλης Παράς

Ο Βασίλης είναι μουσικός παραγωγός, μηχανικός ήχου, και πολυοργανίστας. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του πάνω στη Μηχανική Ήχου και Πολυμέσων στο Πανεπιστήμιο του Surrey έχει εστιάσει στην ηχογράφηση, στην παραγωγή και στη σύνθεση μουσικής. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη σύνθεση ήχου και τον ηχητικό σχεδιασμό καθώς και για την αλληλεπίδραση χρηστών με ψηφιακά συστήματα ήχου.

Αλεξάνδρα Μπασπανέλου

Η Αλεξάνδρα είναι Χημικός-Οινολόγος και αρθρογράφος οίνου στην εφημερίδα Athens Voice και στο προσωπικό της blog Αlexandra’s Vineyarts. Ολοκληρώνει τη μεταπτυχιακή της ειδίκευση στην oινολογία από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα οινολογίας στο Πανεπιστήμιο ISVV στο Bordeaux και έχει συνεργαστεί με τα οινοποιεία Κτήμα Γεροβασιλείου, TSANTALIS, και Spyropoulos Winery. Της αρέσει να ταιριάζει το κρασί με τη μουσική, πάνω στην οποία διαθέτει πολυετείς σπουδές στα ανώτερα θεωρητικά και στη φωνητική, ενώ λατρεύει να «παντρεύει» τα διάφορα είδη της καθώς παίζει κιθάρα, πιάνο και σαντούρι.

Join our community!