Μενού Κλείσιμο
Home
Sonic Branding

Διαφοροποιήστε την εταιρεία ή τα προϊόντα σας μέσω της δημιουργίας επιστημονικά υποστηριζόμενων sonic logos ή soundtracks.

Experiences

Μοναδικές εκδηλώσεις μουσικής οινογευσίας σε οινοποιεία, ξενοδοχεία, εστιατόρια, wine bars και εταιρικά events.

12 Squares
Portfolio
Slide
Η ιστορία μας

H ιδέα πίσω από τη Soundpear γεννήθηκε μέσα στην καρδιά της πανδημίας της Covid-19 και των αυστηρών περιορισμών μετακίνησης που ίσχυαν στην Ελλάδα στις αρχές του 2021.

Ο Αστέρης είχε σχετικά πρόσφατα αρχίσει να ασχολείται ερασιτεχνικά με την οινοποίηση και αναζητούσε τρόπους να συνδυάσει το καινούργιο αυτό πάθος με τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του πάνω στη δημιουργία και τη μεταφορά νοημάτων μέσα από τη μουσική. Δεν άργησε να συνειδητοποιήσει τα πολλά κοινά μεταξύ οίνου και ήχου και το πώς αυτά αντανακλώνται στο πλούσιο λεξιλόγιο που χρησιμοποιούμε για την περιγραφή τους. Έχοντας επιπλέον επίγνωση της δύναμης της μουσικής να επιβάλλει διαθέσεις και συναισθήματα σκέφτηκε ότι, υπό όρους, θα μπορούσε η μουσική να χρησιμοποιηθεί για να μετασχηματίσει και μια γευστική εμπειρία.

Και κάπως έτσι ο Αστέρης συναντήθηκε με τον συναρπαστικό κόσμο της πολυαισθητηριακής αντίληψης. Τα επιστημονικά ευρήματα ήταν σαφή: οι ανθρώπινες αισθήσεις αλληλεπιδρούν μεταξύ τους συνεχώς και ως αποτέλεσμα η αίσθηση της ακοής σίγουρα μπορούσε να επιδράσει πάνω στη γεύση και την όσφρηση.

Στο μυαλό του Αστέρη η μουσική που θα μετασχημάτιζε ιδανικότερα μια γευστική εμπειρία δεν μπορούσε παρά να έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για αυτό το σκοπό. Επιπλέον, πίστευε πως γνώριζε τον κατάλληλο άνθρωπο για να να δημιουργήσει μουσική για οινογευσίες. Και έτσι ο Βασίλης δέχθηκε μια βραδινή κλήση: “Τι θα έλεγες να φτιάχναμε soundtracks για κρασιά…;” Εκείνο το βράδυ μπήκαν τα θεμέλια της Soundpear.

Από τότε η έρευνα του Αστέρη, που αντιστοιχίζει αρώματα και γεύσεις με ήχους, τροφοδοτεί τη μουσική δημιουργικότητα του Βασίλη υπηρετώντας ένα διττό όραμα: τη δημιουργία σύντομων sonic logos που να αντιπροσωπεύουν τις ποιότητες διαφόρων προϊόντων αλλά και τη δημιουργία εκτενέστερων soundtracks με σκοπό τον εμπλουτισμό γευστικών και οσφρητικών εμπειριών.

Slide
Η Ομάδα
Αστέρης Ζαχαράκης

O Αστέρης είναι ερευνητής και διδάσκων επί συμβάσει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την αντίληψη του μουσικού ηχοχρώματος και της μουσικής γενικότερα, καθώς και τη μελέτη της μουσικής δημιουργικότητας. Είναι επίσης ερασιτέχνης οινοποιός, γεγονός που τον κινητοποίησε να στρέψει τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα προς την αισθητηριακή επιστήμη και την πολυαισθητηριακή αντίληψη. Η Soundpear αποτελεί ένα εγχείρημα να μεταφέρει την έρευνά του εκτός εργαστηρίου με σκοπό να προάγει την ευεξία του ευρύτερου κοινού.

Βασίλης Παράς

Ο Βασίλης είναι μουσικός παραγωγός, μηχανικός ήχου, και πολυοργανίστας. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του πάνω στη Μηχανική Ήχου και Πολυμέσων στο Πανεπιστήμιο του Surrey έχει εστιάσει στην ηχογράφηση, στην παραγωγή και στη σύνθεση μουσικής. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη σύνθεση ήχου και τον ηχητικό σχεδιασμό καθώς και για την αλληλεπίδραση χρηστών με ψηφιακά συστήματα ήχου.

Αλεξάνδρα Μπασπανέλου

Η Αλεξάνδρα είναι Χημικός-Οινολόγος και αρθρογράφος οίνου στην εφημερίδα Athens Voice και στο προσωπικό της blog Αlexandra’s Vineyarts. Ολοκληρώνει τη μεταπτυχιακή της ειδίκευση στην oινολογία από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα οινολογίας στο Πανεπιστήμιο ISVV στο Bordeaux και έχει συνεργαστεί με τα οινοποιεία Κτήμα Γεροβασιλείου, TSANTALIS, και Spyropoulos Winery. Της αρέσει να ταιριάζει το κρασί με τη μουσική, πάνω στην οποία διαθέτει πολυετείς σπουδές στα ανώτερα θεωρητικά και στη φωνητική, ενώ λατρεύει να «παντρεύει» τα διάφορα είδη της καθώς παίζει κιθάρα, πιάνο και σαντούρι.